Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού
με ειδικά πακέτα εξετάσεων!

Με κεντρικό μήνυμα «Από την Πρόληψη στη Διάγνωση με Ισότιμη Πρόσβαση στην Περίθαλψη» εορτάζεται φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού. Στο πλαίσιο των δράσεων, το «Θεραπευτήριο Αθηνών» προσφέρει ειδικά πακέτα εξετάσεων, από τις 12 Μαρτίου, ημερομηνία του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νεφρού, ως και το τέλος Μαρτίου.

Από το 2006 η δεύτερη Πέμπτη κάθε Μαρτίου (για φέτος η 12η Μαρτίου) έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού. Η πρωτοβουλία ανήκει στη Διεθνή Εταιρεία Νεφρολογίας και τη Διεθνή Ένωση Νεφρολογικών Ιδρυμάτων, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για την σπουδαιότητα της υγείας των νεφρών και την Χρόνια Νεφρική Νόσο (ΧΝΝ).

Φέτος, υπό το σύνθημα «Υγεία Νεφρών για όλους σε όλο τον Κόσμο – Από την Πρόληψη στη Διάγνωση και Ισότιμη Πρόσβαση στην Περίθαλψη», δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της πρόληψης και τις έγκαιρης διάγνωσης της ΧΝΝ διεθνώς, αλλά και στην ισότιμη πρόσβαση για όλους στην ιατρική περίθαλψη.

Δείτε το σχετικό βίντεο της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρίας:

Νεφροί και Χρόνια Νεφρική Νόσος

Οι νεφροί (δύο τον αριθμό στον ανθρώπινο οργανισμό) είναι ζωτικής σημασίας όργανα για την υγεία του ανθρώπου, καθώς κάθε μέρα φιλτράρουν περίπου 200 λίτρα αίματος για να αποβάλουν περίπου 2 λίτρα από άχρηστες ουσίες και περιττό νερό. Όταν τα νεφρά χάνουν βαθμιαία τη λειτουργική τους ικανότητα, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για Χρόνια Νεφρική Νόσο.

Εκτιμάται ότι στις μέρες μας περισσότερα από 850 εκατομμύρια ατόμων σε όλο τον κόσμο πάσχουν από ΧΝΝ διαφόρων αιτιολογιών. Η ΧΝΝ είναι αιτία για 2,4 εκατομμύρια θανάτους τον χρόνο και είναι από τα συνηθέστερα νοσήματα στον κόσμο, που εμφανίζει την πιο γρήγορη αύξηση σαν αίτιο θανάτου. Παρά την ευρεία γνώση των επιπλοκών της νόσου, υπάρχει μειωμένη και άνιση επαγρύπνηση αλλά και αντιμετώπισή της παγκόσμια, που οφείλεται στις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε χώρα και ειδικότερα στις συνθήκες γέννησης και ανάπτυξης των παιδιών, τις φυλετικές διακρίσεις, την έλλειψη εκπαίδευσης, την έλλειψη βασικών μέσων επιβίωσης όπως έλλειψη πρόσβασης σε καθαρό νερό, μόλυνσης της ατμόσφαιρας και τις πολιτικές αντιμετώπισης αυτών.

Νεφρολογικό Τμήμα, Εξωτερικό Ιατρείο και Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο «Θεραπευτήριο Αθηνών»

Η κλινική μας διαθέτει Νεφρολογικό Τμήμα, Νεφρολογικό Εξωτερικό Ιατρείο και Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στοχεύοντας καθημερινά, μέσω της διαρκούς αναβάθμισης και εξέλιξης των υπηρεσιών τους, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τόσο των ασθενών όσο και των οικογενειών τους.

Στο πλαίσιο του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού 2020, το «Θεραπευτήριο Αθηνών» προσφέρει ειδικά πακέτα εξετάσεων. Από τις 12 μέχρι και τις 31 Μαρτίου, επικοινωνήστε με τη γραμματεία (210-8236721, 210-8236723) για να ενημερωθείτε σχετικά και για να φτιάξουμε μαζί το δικό σας, προσωποποιημένο πακέτο εξετάσεων.