Δήμος Αθηναίων – Θεραπευτήριο Αθηνών ΜΑΖΙ για πόλη ασφαλή με πολίτες υγιείς!

Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αθηναίων και στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης της Γενικής Κλινικής «Θεραπευτήριο Αθηνών», αποφασίστηκε η υλοποίηση κοινού προγράμματος πρόληψης για τους Εργαζόμενους στο Δήμο, αλλά και για τους Δημότες που εξυπηρετούνται στα, αναβαθμισμένα πλέον, Δημοτικά Ιατρεία της Αθήνας.

Η συνεργασία της κλινικής μας με τη Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αθηναίων, εξασφαλίζει μια σειρά προνομιακών Υπηρεσιών Υγείας στους Δημότες και τους Εργαζόμενους στο Δήμο Αθηναίων.

Όλοι οι Εργαζόμενοι στον Δήμο Αθηναίων αποκτούν Προσωπική Κάρτα Υγείας για ΔΩΡΕΑΝ προληπτικές εξετάσεις (εργαστηριακές-απεικονιστικές), ενώ παράλληλα, έχουν σημαντικές εκπτώσεις στις ιατρικές επισκέψεις στις ειδικότητες της κλινικής.

Οι Δημότες, αποκτώντας μια ειδική κάρτα κατά την επίσκεψή τους στα Δημοτικά Ιατρεία της Αθήνας, εξασφαλίζουν ΔΩΡΕΑΝ βασικές αιματολογικές και απεικονιστικές εξετάσεις, όπως και ιατρικές επισκέψεις σε όλες τις βασικές ειδικότητες της κλινικής (Παθολόγος, Καρδιολόγος, Νεφρολόγος, Γαστρεντερολόγος, Ουρολόγος, Γενικός Χειρουργός)!

Γιατί μια πόλη ασφαλής πρέπει να έχει και πολίτες υγιείς και αυτός ακριβώς είναι ο στόχος της συνεργασίας ανάμεσα στη Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αθηναίων και το «Θεραπευτήριο Αθηνών»!

Το πλαίσιο της συνεργασίας, όπως περιγράφεται στο Δελτίου Τύπου του Δήμου Αθηναίων

Δήμος Αθηναίων: Νέο πρόγραμμα πρόληψης με δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για τους δημότες – Κώστας Μπακογιάννης: «Ούτε ένας πολίτης χωρίς πρόνοια, στήριξη και φροντίδα»

Με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας για τις Αθηναίες και τους Αθηναίους ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα πρόληψης του Δήμου Αθηναίων, το οποίο φιλοδοξεί να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους δημότες και στους εργαζομένους του Δήμου.

Το πρόγραμμα, σε συνεργασία με τη Γενική Κλινική «Θεραπευτήριο Αθηνών», συντονίζει η Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αθηναίων με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μανόλη Καλαμπόκα και σκοπεύει να ενισχύσει τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων και ανασφάλιστων δημοτών , αλλά και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα Δημοτικά Ιατρεία της Αθήνας, καθώς περιλαμβάνει δωρεάν εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις. Συγκεκριμένα προβλέπει:

Για τους δημότες Αθηναίων

· 100% έκπτωση στη συμμετοχή του ΕΟΠΥΥ για τους ασφαλισμένους που θα προσκομίσουν παραπεμπτικό εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων που διενεργούνται στην κλινική «Θεραπευτήριο Αθηνών». Όλοι οι ασφαλισμένοι μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε συνταγογραφούμενη εργαστηριακή ή απεικονιστική εξέταση χωρίς δαπάνη και χωρίς περιορισμό στον αριθμό των εξετάσεων.

· 100 δωρεάν πακέτα προκαθορισμένων εργαστηριακών εξετάσεων από τους ιατρούς των δημοτικών ιατρείων ανά μήνα για όλους τους ανασφάλιστους δημότες της Αθήνας μέσω voucher από τα Δημοτικά Ιατρεία.

· 50 δωρεάν απεικονιστικές εξετάσεις (Ακτινογραφίες, Ηλεκτροκαρδιογράφημα, Υπέρηχοι Σώματος και Triplex καρδιάς) ανά μήνα και μέσω voucher από τα Δημοτικά Ιατρεία.

· 50 δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στα τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία των ειδικοτήτων της κλινικής (Παθολόγος, Καρδιολόγος, Νεφρολόγος, Γαστρεντερολόγος, Γενικός Χειρουργός, Ουρολόγος).

· 30% έκπτωση στις τιμές του κρατικού τιμολογίου για όλες τις εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις που διενεργούνται στην κλινική «Θεραπευτήριο Αθηνών», για όλους τους ανασφάλιστους δημότες, χωρίς περιορισμό, μέσω voucher από τα Δημοτικά Ιατρεία.

Για τους εργαζόμενους του Δήμου Αθηναίων και τους συγγενείς τους πρώτου βαθμού:

· 100% έκπτωση στη συμμετοχή του ΕΟΠΥΥ για τους συγγενείς και τους εργαζόμενους που θα προσκομίσουν παραπεμπτικό εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων που διενεργούνται στην κλινική «Θεραπευτήριο Αθηνών». Όλοι οι ασφαλισμένοι μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε συνταγογραφούμενη εργαστηριακή η απεικονιστική εξέταση χωρίς δαπάνη και χωρίς περιορισμό στον αριθμό των εξετάσεων.

· 30% έκπτωση στις τιμές του κρατικού τιμολογίου για όλες τις εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις που διενεργούνται στην κλινική για όσους εργαζόμενους ή συγγενείς τους είναι ανασφάλιστοι, απεριόριστα.

· 10 ευρώ οι ιατρικές επισκέψεις στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία της κλινικής χωρίς περιορισμό και επιπλέον δωρεάν συνταγογράφηση για όποιες εξετάσεις πραγματοποιηθούν στην κλινική.

«Βρισκόμαστε σε μία διαρκή προσπάθεια, όχι μόνο να καλύπτουμε την ανάγκη πρόσβασης στην Υγεία όλων όσοι δεν μπορούν να την έχουν αλλά και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προωθήσουμε τη νοοτροπία της πρόληψης. Είναι βασικό για τον Δήμο των Αθηναίων, να μην υπάρχει ούτε ένας πολίτης χωρίς πρόνοια, στήριξη και φροντίδα», τονίζει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Πληροφορίες
Οι δικαιούχοι θα μπορούν από την Δευτέρα 3/8/20, να λαμβάνουν τα vouchers από τα κατά τόπους δημοτικά ιατρεία (1ο Δημοτικό Ιατρείο- τηλ. 210 3626587, 2ο – τηλ. 210 9239865, 3o – τηλ. 210 3427515 & 210 3427513, 4o – τηλ. 210 5121921, 5o –τηλ, 210 2015510-11 και 6o – τηλ. 210 8836200) και στη συνέχεια να προγραμματίζουν, κατόπιν ραντεβού ώστε να ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας, τις δωρεάν εξετάσεις τους στην Γενική Κλινική «Θεραπευτήριο Αθηνών», (Ι. Δροσοπούλου 24, Κυψέλη). Τα τηλέφωνα και οι διευθύνσεις των δημοτικών ιατρείων παρέχονται στην ηλεκτρονική σελίδα www.cityofathens.gr, ενώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κλινική, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.athenshospital.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες: Οδηγός υπηρεσιών για Δημότες και Εργαζόμενους στον Δήμο Αθηναίων