Κολύμπι: Μέτρα πρόληψης / Διάσωση / Φροντίδα   

Τα μπάνια του λαού βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά καλό και χρήσιμο είναι να μην παρασυρόμαστε από τη χαλαρότητα των διακοπών ξεχνώντας τα βασικά μέτρα πρόληψης για όσο γίνεται πιο ασφαλές κολύμπι. Η στατιστική των πνιγμών παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας, μας δείχνει πως πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί και να μην παρεκκλίνουμε από τους κανόνες. Για να λέμε «καλές βουτιές» και να το εννοούμε!

Συμβουλές για το Hangover   

Διανύουμε μέρες διακοπών, οι χαλαροί ρυθμοί, οι νυχτερινές βόλτες, η μουσική και πιθανότατα ένας καλοκαιρινός έρωτας ή μια αντίστοιχη απογοήτευση, μπορεί να μας φέρουν κάποια βραδιά στα όρια της μέθης. Ή και λίγο μετά από αυτά… Τι μπορούμε να κάνουμε για να προλάβουμε  το Hangover κι αν δεν τα καταφέρουμε, πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματά του;

Λέμε «όχι» στα κιλά των διακοπών!   

Ετοιμάζεστε για διακοπές και αγχώνεστε μήπως η χαλάρωση αυτών των λίγων ημερών σας ξαναφορτώσει με τα κιλά που με τόσο κόπο χάσατε το προηγούμενο διάστημα, απειλώντας τη... ζυγαριά και την υγεία σας; Ακολουθήστε μερικούς απλούς κανόνες και ξεχάστε το άγχος της δίαιτας, των ασφυκτικών περιορισμών και, φυσικά, του περιττού βάρους!

Καύσωνας σήμερα! Δέκα ιατρικές συμβουλές δροσιάς!   

Το θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα, τα κανάλια μιλούν για «θερμοκρασίες – φωτιά» κι εμείς οφείλουμε να προσέχουμε για να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας. Το «ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ» σας δίνει 10 συμβουλές για τον καύσωνα. Ακολουθήστε τις και θα βγείτε… δροσισμένοι:

Ζαλίζομαι! Μήπως έχω ηλίαση; Μέτρα πρόληψης και αντιμετώπιση…   

Ένα από τα σημαντικότερα απρόοπτα των διακοπών, είναι η ηλίαση. Ο συγκεκριμένος όρος προσδιορίζει όλα τα συμπτώματα που μπορεί να εκδηλωθούν στον ασθενή μετά από  υπερβολική έκθεση στον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

BITAMINH D   

Τι είναι η βιταμίνη D, γιατί είναι σημαντική για την υγεία μας, ποιοι διατρέχουν κίνδυνο ανεπάρκειας και από ποιες τροφές έχουμε την μεγαλύτερη πρόσληψη;

Βιταμίνες του Συμπλέγματος Β   

Οι ιδιότητες, τα σημάδια έλλειψης και οι πηγές των βιταμινών Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β7, Β9 και Β12, του συμπλέγματος Β.

...για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς   

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, στις 26 Σεπτεμβρίου, ο Διευθυντής του Τμήματος Καρδιολογίας του Θεραπευτηρίου Αθηνών, Αχιλλέας Τριανταφυλλίδης, μας δίνει συμβουλές για την ομαλή λειτουργία του καρδιαγγειακού μας συστήματος. 

«Καλή» και «κακή» χοληστερίνη, τι είναι;   

Πώς γίνεται η διάγνωση της χοληστερίνης; Ποιο είναι το ιδανικό επίπεδο της HDL σε άνδρες και γυναίκες; Ποιοί είναι οι παράγοντες κινδύνου για ανάπτυξη χοληστερίνης;

Κολπική Μαρμαρυγή   

Η κολπική μαρμαρυγή είναι η πιο συχνά απαντώμενη αρρυθμία στην κλινική πράξη, με αύξηση της συχνότητάς της με την πάροδο της ηλικίας.Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι δύο κόλποι της καρδιάς δεν συστέλλονται φυσιολογικά(στην πραγματικότητα παρατηρείται μια χαοτική διέγερση πολύ μικρών τμημάτων των κόλπων η οποία είναι αναποτελεσματική).

ποιά είναι τα αίτια, τα συμπτώματα και ποιά η θεραπεία της;

Προνοσοκομειακή Παροχή - Α' Βοήθειες   

Η βασική εκτίμηση και αντιμετώπιση βαρέως πάσχοντα ή πάσχοντα σε επείγουσες καταστάσεις και οι τρόποι άμεσης και προσωρινής φροντίδας που παρέχονται στο θύμα ως πρώτη βοήθεια, μέχρι τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Από τη ΝΗΣΤΕΙΑ στο ΑΡΝΙ…   

Συμβουλές και προτάσεις για μια ομαλή μετάβαση απο τη νηστεία, ...στα γεμάτα τραπέζια της Κυριακής του Πάσχα!

Ουρολοιμώξεις και νεφροπάθεια   

Οι συχνότερες λοιμώξεις του ουροποιητικού σε γυναίκες και άνδρες και τα συμπτώματα για να τις αναγνωρίσετε.

Αίσθημα παλμών - Τι πρέπει να κάνω;   

Τι είναι το αίσθημα παλμών; Είναι επικίνδυνο να αισθανόμαστε τους παλμούς μας; Πρόληψη και θεραπεία!

...για την Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου   

Τι είναι ο καρκίνος; Μάθετε για τους τρόπους πρόληψης, τους ατομικούς παράγοντες κινδύνου, τις προληπτικές δράσεις και τη θεραπεία!

Μεταβολικό Σύνδρομο   

Πολλά ακούγονται τα τελευταία χρόνια για το Μεταβολικό Σύνδρομο , τις αιτίες του , το τι προκαλεί και ποια είναι η θεραπεία του. Με απλά λόγια λοιπόν το Μεταβολικό Σύνδρομο είναι... 

Επικοινωνία

Τηλέφωνα: 210 8236721-3
210 8224562
Fax: 210 8234831

Ι. Δροσοπούλου 24
Τ.Κ. 11257
Κυψέλη

info@athenshospital.gr